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Catálogo de Información Agropecuaria

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Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  26/10/2015
Actualizado :  25/11/2016
Tipo de producción científica :  Trabajos en Congresos/Conferencias
Autor :  MONTOSSI, F.; CAZZULI, F.
Afiliación :  FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FIORELLA CARLA CAZZULI ALBA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  From farm to fork: the uruguayan experience.
Fecha de publicación :  2015
Fuente / Imprenta :  In: Simpósio Internacional de Ciência da Carne (2o.Pirassununga, SP)Anais; Saulo da Luz e Silva et al. (Orgs). Pirassununga : Faculdade de Zootecnia e Engenharia de Alimentos/Faculdade de Medicina Veterinária e Zootecnia, 2015.
Páginas :  p. 22-33
Idioma :  Inglés
Contenido :  Uruguay has designed its sustainable intensification strategies over the years, taking into account that one of the goals is to feed 42% more people in 2050 than we do today. In order to succeed in this pursuit, specifically considering meat production, this country has tackled the following issues: traceability, soil utilisation and management plans, animal welfare, climate change mitigation, animal breeding, genomics and conversion efficiency, meat seen as healthy food for human nourishment, taking into consideration rural inhabitant´s life quality (automation and reducing supplementation frequency, supply chain integration and brand developing, certification and marketing campaigns. Not only strictly productive, technological or industrial activities must be enhanced and/or adopted, but also beef and lamb meat products must cease to be seen as mere commodities and start to be considered as a highly nutritious healthy food instead. Only through a multidimensional and inter institutional approach, as well as private-public partnerships and constructing State policies based on solid scientific foundations, can this endeavour be performed.
Thesagro :  CARNE; SALUD HUMANA; URUGUAY.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/5091/1/anais-2o-simposio-internacional-ciencia-da-carne-2015-1.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO100938 - 1INIPC - DD

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Biblioteca (s) :  INIA Las Brujas.
Fecha actual :  20/06/2015
Actualizado :  20/06/2015
Tipo de producción científica :  Informes Agroclimáticos
Autor :  GIMENEZ, A.; CASTAÑO, J.; CAL, A.; TISCORNIA, G.; SCHIAVI, C.
Afiliación :  AGUSTIN EDUARDO GIMENEZ FUREST, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; JOSE PEDRO CASTAÑO SANCHEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ADRIAN TABARE CAL ALVAREZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUADALUPE TISCORNIA TOSAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CARLOS IGNACIO SCHIAVI RAMPELBERG, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Informe Agroclimático 2014 - Situación a Octubre.
Fecha de publicación :  2014
Fuente / Imprenta :  Montevideo (Uruguay): INIA, 2014.
Páginas :  4 p.
Idioma :  Español
Palabras claves :  AGROCLIMA; AGROCLIMATOLOGÍA; BOLETIN AGROCLIMÁTICO; CARACTERIZACIÓN AGROCLIMÁTICA; DIRECCION VIENTO; ESTACIONES AGROMETEOROLOGICAS; ESTACIONES AUTOMATICAS; ESTACIONES INIA; ESTADO DEL TIEMPO; ESTRÉS HÍDRICO; GRAFICAS AGROCLIMATICOS; GRAS; HELIOFANOGRAFO; INFORMACION SATELITAL; INUNDACIONES; LLUVIAS DIARIAS; MAXIMA; MEDIA; MINIMA; PANEL SOLAR; PERSPECTIVAS CLIMATICAS; PLUVIOMETRO; PRECIPITACION NACIONAL; PREVENCION HELADAS; PRONOSTICO; SENSOR; SIMETRICO; TANQUE A; TERMOCUPLAS; TERMOHIDROGRAFO; VARIABLES AGROCLIMATICAS; VELETA.
Thesagro :  AGROCLIMATOLOGIA; CAMBIO CLIMATICO; CLIMA; CLIMATOLOGIA; ESTACIONES METEOROLOGICAS; ESTRES HIDRICO; EVAPORACION; EVAPOTRANSPIRACION; HUMEDAD; HUMEDAD RELATIVA; LLUVIA; METEOROLOGIA; PERSPECTIVAS; PLUVIOMETROS; PRONOSTICO DEL TIEMPO; SENSORES; SISTEMAS; SISTEMAS DE INFORMACION; SUELO; TEMPERATURA; TERMOMETROS.
Asunto categoría :  P40 Meteorología y climatología
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/4740/1/Inf.Agr.-octubre-2014.pdf
http://www.inia.uy/Publicaciones/Paginas/Informe-agroclimatico-2014---Situacion-Octubre.aspx
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Las Brujas (LB)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
LB100488 - 1INIDD - DDGRAS
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